OVER 2020-06-22T13:35:19+00:00

Vijf woorden die mij als persoon het beste omschrijven:

  • Levensgenieter

  • Dankbaar

  • Optimist

  • Nieuwsgierig

  • Zorgzaam

Hallo, ik ben Marijke! Een levensgenieter eerste klas die weinig stress ervaart in haar leven. Dat is niet altijd zo geweest. Ik stond jaren geleden niet stil bij de snelheid waarmee de jaren voorbij raasden, kon me druk maken om de kleinste dingen, was onzeker, piekerde veel en dacht altijd aan een moment in de toekomst waarop ik tijd had om te gaan genieten. De eerst volgende vakantie, het weekend, de zomer, wanneer ik een fulltime baan zou hebben, maar toen ik die had dacht ik, wanneer ik juist weer een parttime baan zou hebben. Genieten deed ik wel, maar wel op hele sporadische momentjes. Op dat moment had ik een baan die me wel plezier, maar totaal niet genoeg voldoening gaf. Ik had een belabberd ritme wegens wisselende diensten, was altijd moe en daardoor niet oppervrolijk en zorgde niet goed genoeg voor mezelf. Eigenlijk rommelde ik maar wat aan en leefde ik maar half.

Ondertussen zag ik om mij heen mensen ziek worden, vrienden verloren hun ouders en in de krant las ik elke dag meerdere berichten dat mensen zeer jong uit het leven werden gerukt of een ernstige handicap bij zich droegen. Langzamerhand ontstond het besef dat ons leven echt niet vanzelfsprekend is. Dat het zo maar eens voorbij kon zijn. Dat dit niet alles kon zijn wat ik uit mijn leven kon halen. De zelfhulpboeken en daarbij horende reclames vlogen je in die tijd om de oren, dus ook ik besloot er een paar te lezen, waaruit ik de eerste les haalde naar een gezonder en gelukkiger leven: ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn leven, ik moet eruit halen wat ik wil en daar zelf de stappen voor nemen!

Zo gezegd, zo gedaan. Ik besloot een opleiding te volgen tot stresscoach. Als ik daar uiteindelijk niemand mee kon helpen, had ik er in ieder geval zelf wat aan, besloot ik. Het was een heel andere sector dan waarin ik al jaren werkte, maar al na een paar lessen voelde ik: yes! Hier zit ik helemaal op mijn plek! Na deze opleiding te hebben afgerond, raakte ik redelijk verslaafd (op een gezonde manier  ) aan zelfontwikkeling en vanuit daar verder kunnen groeien naar andere vrouwen helpen. Nu een aantal jaar later heb ik meerdere opleidingen gedaan, de therapieën en methodes uit deze opleidingen zelf gevolgd, cursussen gevolgd, tig boeken gelezen, mensen geïnterviewd, documentaires gekeken en onderzoeken gelezen om op het punt te komen waar ik nu ben: een zeer gelukkig persoon die het leven volledig waardeert, het voluit leeft, energie voor tachtig heeft, zelfverzekerd is, vrijwel geen stress ervaart, nooit meer piekert en geniet van de grote én kleinste dingen: van mijn zoontje Odin die mij een grote glimlach geeft als ik hem ‘s ochtends uit bed haal, een date met mijn man Leroy, een vogeltje dat fluit, een kopje thee drinken dat precies de juiste temperatuur heeft, de zon die plots doorbreekt, een avocado doorsnijden die mooi groen is, een keiharde regenbui na een snikhete dag, de slappe lach hebben, de geur van schone was tot een mooi nummer op de radio.

Omdat ik inmiddels zeer veel kennis via theorie en via de therapieën en methodes die ik had gevolgd uit mijn opleidingen had en dit voor mij zó goed werkte, besloot ik dit in te zetten in de praktijk om anderen te helpen. Want om mij heen zie ik toch veel vrouwen die dagelijks een potje stress ervaren. Die nauwelijks genieten van het leven, die snauwen tegen hun dierbaren wegens nul energie hebben. Die flink wat hulp kunnen gebruiken. Als ik van dagelijkse onzekerheid, stress, vermoeidheid en piekeren, naar rust, balans, energie en geluk waar je u tegen zegt kan gaan, kan ik andere vrouwen daar ook naartoe begeleiden. En dat is één van de beste keuzes geweest die ik ooit gemaakt heb in mijn leven, want het is het mooiste werk wat er is. Een vrouw die binnenkomt met heftige klachten en na een aantal weken stralend de deur uitloopt: prachtig.

Wat goed is om te weten, is dat dat ik ook gewoon leef. Dus ik maak dingen mee die niet leuk zijn en ik ervaar stressvolle momenten. Ik heb een gezin, Leroy en ik hebben beide een eigen bedrijf waar we echt ambitieus in zijn en we hebben geen personeel in dienst thuis die voor Odin zorgt en het huishouden laat draaien. Ik heb door mijn kennis inmiddels de tools in handen om de dag zo positief mogelijk te maken, het maximale uit mijzelf te halen en zoveel mogelijk te genieten, omdat ik me besef dat het leven niet vanzelfsprekend is. Die tools deel ik graag met jou.

Ik coach op een positieve en gezellige manier met veel humor, maar ook met een duidelijke mening. Ik ben allergisch voor ‘ja, maar’, in de slachtofferrol kruipen en met maar doorgaan met je leven terwijl je helemaal niet gelukkig bent en daar niets aan doen. Dan weet je dat vast .

Nog even wat gezellige weetjes over mij:
– Ik ben gek op vers brood en ijs. Eigenlijk op elk eten nu ik erover nadenk! Eten is echt één van mijn grootste hobby’s.
– Dansen doe ik het liefste zo vaak mogelijk. Als er geen feestje in de planning staat, dan gewoon in de huiskamer.
– Ik maak graag samen met mijn grote liefde Leroy, zoontje Odin en hond Storm lange wandelingen in het bos, weer of geen weer. De geur van het bos…heerlijk!
– Het liefste breng ik zoveel mogelijk tijd door met mijn favorieten, maar ik vind het ook heerlijk om af en toe alleen te zijn.
– De lucht, daar ben ik gek op! Ik ben een echte skylover, ik kan weg zwijmelen bij mooie luchten.
– Noorwegen, IJsland en Canada staan hoog op mijn vakantie wishlist.
– Ik kan best serieus zijn, maar ik geef de voorkeur aan zoveel mogelijk lachen op een dag.

Denk je dat wij wel een match kunnen zijn? Laat hieronder een berichtje achter of boek een gratis online coachingssessie!

Vijf woorden die mij als coach het beste omschrijven:

  • Nuchter

  • Motiverend

  • Praktisch

  • Positief

  • Doelgericht

Zullen we kennis maken?

Laat hier een berichtje achter.
Of boek hier een gratis coachingssessie via Skype!
Tips & Tricks
Stresscoach Ontvang maandelijks mijn tips en tricks voor een overzichtelijk en ontspannen leven.
We respect your privacy.