DE KRACHT VAN OPRUIMEN

Dus opruimen werkt echt om meer rust te krijgen en minder stress te hebben? Zeker! Hoe dat exact gaat, vertel ik je tijdens een één-op-één sessie in real life of via Skype, omdat immers elke gezinssituatie, huisindeling en tijdsindeling anders is. Maar, ik kan je natuurlijk wel vertellen wat opruimen in het algemeen voor je doet en wat nu de beste manier is.

Allereerst, wat zijn nu de voordelen van opruimen?

1. Je houdt tijd over
Je hoeft namelijk niet meer op zoek te gaan naar spullen in je huis, omdat je nadat je hebt opgeruimd weet waar het ligt! En als je gaat opruimen ga je hoogstwaarschijnlijk spullen weggooien en netter opbergen. Dit betekent dat je ook geen capriolen meer uit hoeft te halen en over stapels spullen hoeft te klimmen met je stofdoek en stofzuiger om je huis enigszins netjes te houden. Minder spullen betekent namelijk meer ruimte, zodat je gewoon lekker overal bij kunt en dus sneller je huishouden kunt doen.

2. Je gaat je beter voelen
Je hebt hem in mijn blogs al vaker voorbij zien komen: chaos in je huis is chaos in je hoofd. Het is een cirkel die niet eindigt als je er niets aan doet. Maar het mooie is: je kan er heel gemakkelijk iets aan doen. Beginnen met opruimen kost geen geld en ook met maar vijf minuten tijd kan je alweer wat opruimen. Je zult onmiddellijk het effect merken.

3. Je gaat je goed voelen over jezelf
Het gaat je een positief gevoel geven als je eenmaal iets opgeruimd hebt. Vooral als je al een tijd tegen iets aanhikt, ga je je echt goed voelen als je die klus eenmaal aanpakt. Je zelfvertrouwen schiet omhoog en je gaat trots zijn op jezelf.

 

4. Besteed je tijd beter
De energie die je nu verspilt aan irritatie over je rommel, kan je als je hebt opgeruimd steken in leuke dingen. Do I need to say more?

5. Je kijk op je huis
Als je geen chaos meer in je huis hebt, ga je je huis ook ineens vanuit een ander oogpunt bekijken. Je zal je huis veel meer gaan waarderen.

6. Gezelligheid
Geneer jij je voor je chaotische huis als er onverwachts visite voor de deur staat? Of nodig je überhaupt nog mensen uit thuis? Als je hebt opgeruimd, kan je dit weer lekker doen! Zeg nu zelf: geef je er de voorkeur aan om in je eentje in een rommelig huis te zitten óf flink op te ruimen en weer een sociaal leven te leiden?

Deze voordelen klinken je als muziek in de oren, toch? Aan de slag dan maar! Maar hoe?
Wat is wat mij betreft de beste methode om op te ruimen? Om het in één keer goed te doen! En dan bedoel ik niet in één dag, want daar heeft vrijwel niemand tijd voor en dan ga je ook te overhaast beslissingen nemen. Maar ga ook niet steeds kleine stapjes maken en daar vervolgens een jaar mee bezig zijn. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je zin hebt om een jaar bezig te zijn met opruimen. Daarom raad ik aan om, afhankelijk van de grootte van de chaos in je huis, twee weken tot een maand in te plannen voor het opruimen. Bekijk je agenda en plan op elke dag waarop dat kan een uurtje in en ga aan de slag. Je gaat er even druk mee zijn…maar dan ben je wel klaar! En dan kan je profiteren van alle voordelen die ik hierboven al noemde.

Wil je nu graag een steuntje in de rug en wat motivatie ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Of volg mijn online cursus Huis Opruimen. In tien lessen laat ik je zien hoe je je huis het beste kan opruimen én opgeruimd kan houden. Heb je een overvolle agenda en echt geen tijd om op te ruimen? Laat het me dan weten, dan kom ik je helpen en ben je veel sneller klaar dan dat je het in je eentje moet doen! Je kan me al inzetten vanaf een uurtje, maar we kunnen ook samen je hele huis opruimen. Welke vorm je dan ook kiest: ga beginnen, want geloof me: je krijgt er veel voor terug!

Door | 2018-03-29T14:21:19+00:00 4 februari 2018|Professional Organizing, Stresscoach|0 Reacties
Tips & Tricks
Stresscoach Ontvang maandelijks mijn tips en tricks voor een overzichtelijk en ontspannen leven.
We respect your privacy.