VERGELIJKEN MET JE BESTE VRIENDIN

Jezelf vergelijken met anderen is geen goed idee. Met uitzondering dan van je beste vriendin. Voordat je nu gaat opsommen wat zij allemaal wel heeft wat jij niet hebt: wacht even. Dat bedoel ik namelijk niet. Want laat ik je eerst even herinneren waarom het niet aan te raden is je te vergelijken met een ander:

  •  Het zijn geen realistische vergelijkingen die je maakt, aangezien jullie twee verschillende mensen met twee verschillende levens zijn.
  • Er is geen normaal. Wat voor jou normaal is, is dat voor haar niet en andersom.
  • Ieder huisje heeft zijn kruisje. Niemands leven is perfect.
  • Jij beschikt over kwaliteiten die een ander niet heeft. Wees dankbaar voor datgene wat je wél hebt in plaats van je te focussen op wat je niet hebt.
  • Focus je op je eigen dromen in plaats van iemands leven na te willen jagen.

Kan je het je weer herinneren? Jezelf vergelijken is nooit een goed idee. Je laten inspireren door anderen overigens wel.

Oke, terugkomend op je beste vriendin, want op welke manier zou je je dan wel met haar vergelijken? Omdat je voor haar zoveel liever bent dan voor jezelf! We zijn vaak zo hard voor onszelf: we moeten goed zijn op het werk, het huis moet er perfect uit zien, er dienen culinaire gerechten op tafel te staan, we willen er goed uitzien dus gaan we sporten, we willen onze vriendinnen zien, uitblinken in een hobby en het liefste ook nog voor iedereen klaar staan. Als we een keer niet aan 100% van deze eisen voldoen, moeten we nog harder van onszelf werken om alles te behalen. Niet zeuren, maar doorgaan. Niet lullen, maar poetsen. Denk jij dat dit heel verstandig is? Jezelf pushen om door te gaan wanneer het je allemaal even teveel wordt? Terwijl je tegen je beste vriendin waarschijnlijk zou zeggen: lieve schat, zou je niet een keer wat rustiger aan doen? Zou je niet even een weekend niets afspreken en bijkomen? Een keertje niet alleen maar voor een ander zorgen, maar ook om jezelf denken? Dat advies is natuurlijk veel beter dan het advies dat je aan jezelf geeft. Vergelijk jezelf daarom met je beste vriendin wanneer je stress ervaart. Wat zou ik haar nu adviseren? Volg dat advies vervolgens op.

En waarom is dat toch? Dat we voor anderen liever zijn dan voor onszelf? Waarom denken we dat we zelf wel alle ballen hoog kunnen houden en alles kunnen regelen, maar hoeft een ander dat niet te kunnen? Wat mij betreft is het onzin! En ik hoop dat jij het ook onzin gaat vinden. Jij kan ook niet altijd met een gespannen veer staan. Die veer moet ontspannen, anders knapt hij een keer. Jij bent ook niet beter dan een ander, dus waarom zou jij het wel allemaal kunnen en een ander niet? En je bent al helemaal niet minder dan een ander, dus gun jezelf wat meer ontspanning en ruimte. Schep de verwachtingen voor jezelf eens niet zo hoog. Je hoeft niet alles voor 100% te doen. Doe het eens voor 80% en je zal merken hoeveel lucht je dat geeft.

Als jij goed naar jezelf luistert en goed voor jezelf zorgt, kan je pas echt goed voor anderen zorgen. En als we allemaal net zo goed voor onszelf gaan zorgen als voor een ander, zouden er heel wat minder ziektes, minder stress en minder burn-outs zijn. Ga jij vanaf nu net zo lief voor jezelf zijn als voor je beste vriendin ♥?

 

Door | 2018-11-22T17:36:09+00:00 22 november 2018|Stresscoach|0 Reacties
Tips & Tricks
Stresscoach Ontvang maandelijks mijn tips en tricks voor een overzichtelijk en ontspannen leven.
We respect your privacy.