WEES DANKBAAR VOOR WAT JE WÉL HEBT

Je herkent het misschien wel: je wordt ’s ochtends wakker en je voelt het al, dit wordt hem niet vandaag. Alles lijkt tegen te zitten en dat wordt de hele dag door bevestigd. Deze dag kan voor jou niet snel genoeg voorbij gaan. Ho, stop! Dat is zonde, een dag zomaar laten verlopen met negatieve gedachten. Het is hartstikke logisch dat je niet elke dag als een zonnestraaltje door de dag heen walst, maar je kan wel proberen om van elke dag het beste te maken wat je die dag in je macht hebt liggen.

Wanneer je merkt dat je negatieve gedachtes hebt, zal je merken dat je alles negatief gaat zien. Gelukkig is onze mindset heel gemakkelijk te beïnvloeden, dus het is kunst om die negatieve gedachten om te zetten naar iets positiefs. Maar hoe doe je dit dan zonder al te veel poespas?

1. Je leeft
Wat voor mij altijd zeer goed werkt is te beseffen dat ik leef. Elke ochtend als ik wakker word, denk ik: hé, ik ben wakker geworden, dus ik leef. Maar ook midden op de dag als een negatieve sleur me besluipt, dan denk ik: ik leef! Er liggen zoveel mensen op dit moment in het ziekenhuis of zijn zelfs aan het vechten voor hun leven. Zij zouden willen dat ze zich druk konden maken om de file waarin jij staat of over de salarisverhoging die je maar niet krijgt.

2. Relativeer
Oke. Als punt 1 nog niet genoeg binnenkomt, vergelijk jouw situatie dan eens met de hongersnood, de aardbevingen, overstromingen, orkanen en de armoede elders ter wereld en kijk naar wat jij allemaal hebt in je leven. Is jouw dag dan echt nog zo erg?

3. Kijk naar wat je wel bereikt hebt
Deze dag lijkt misschien even niet zo succesvol, maar wat heb je al wel bereikt vandaag? Heb je iemand aan het lachen gekregen? Heb je een mail verstuurd? Heb je telefoontjes afgehandeld? Heb je je huis schoongemaakt? Heb je een gezonde maaltijd gekookt? Heb je tijd vrij gemaakt voor jezelf? Je hebt ongetwijfeld iets gedaan waar je tevreden over mag zijn. Richt je daarop door eraan te blijven denken, telkens wanneer een negatieve gedachte in je opkomt en probeer zo nog wat moois te maken van deze dag.
Heb je nog niets positiefs gedaan vandaag, dan wordt dat wel tijd! Bel iemand die je al tijden niet hebt gesproken, maak een wandeling, handel dat mailtje af wat al zo lang staat te wachten, koop een verse bos bloemen, wat dan ook. Doe iets wat jou blij maakt en wees daar trots op en dankbaar voor, want dat heb je toch maar mooi weer gedaan!

Dit zijn slechts drie punten, maar wel zeer effectieve oefeningen die je binnen een minuut kan uitvoeren. Dit gaat jou ongetwijfeld lukken!

 

 

 

 

 

 

 

 

Door | 2017-11-15T20:10:20+00:00 15 november 2017|Uncategorized|0 Reacties
Tips & Tricks
Stresscoach Ontvang maandelijks mijn tips en tricks voor een overzichtelijk en ontspannen leven.
We respect your privacy.